"Een handige tool voor leerkrachten": Collectief Verlof over theaterspel Voor De Show

Podiumhuizen
05/07/21

De familievoorstelling MOENIEWORRIENIE van Collectief Verlof speelt in 2021-2022 in verschillende cultuurcentra. Klassen kunnen zich sinds dit schooljaar voorbereiden op deze voorstelling met theaterspel Voor De Show. Heleen van het theatergezelschap Collectief Verlof (Leuven) vertelt over haar ervaring met Voor De Show.

Heleen: “Het komende seizoen spelen we een 100-tal voorstellingen in onder andere CC Ieper, CC Aarschot en CC Heist-Op-Den-berg. Per voorstelling komen meerdere klassen samen kijken, dus wij bereiken dit seizoen enorm veel leerlingen over heel Vlaanderen. Om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de voorstelling werken wij steeds hard aan een goede lesmap, maar we weten natuurlijk niet of ze daar in de klas tijd voor hebben.”

“We hebben voor de voorstelling MOENIEWORRIENIE het platform Voor De Show gebruikt en dat ging heel gemakkelijk. Als een opdracht niet helemaal past bij de voorstelling kan je dat gewoon aanduiden, maar de meeste opdrachten kunnen wel voor alles. Ook heel fijn dat er altijd een opdracht bij zit over hoe je naar het theater moet gaan.” 

Het is fijn dat er al heel wat leuks bedacht is en dat je als theatermaker enkel nog kleine dingetjes moet invoeren om het af te maken. Het wees zichzelf uit en we vonden de oefeningen echt een meerwaarde.

“Opdrachten die de creativiteit van de leerlingen aanspreken, zoals een radiospotje maken, of de klasgesprekken rond vragen die wij bedachten, maken me supernieuwsgierig. Voor De Show is volgens mij een zeer goede en handige tool om leerlingen voor te bereiden op een theateruitstap. Het is leuk vormgegeven, makkelijk te gebruiken en het prikkelt de fantasie van de leerlingen! Heel erg fijn.”

Over Collectief Verlof

Heleen en Bart van theatergezelschap Collectief Verlof denken via hun voorstellingen samen met het publiek na over alles wat ons als mens bezighoudt. Ze willen niet per se antwoorden vinden, maar wel het gesprek op gang trekken. Hun thuisbasis is in "De Ruimte" in Leuven, een repetitielokaal dat ze samen met 3 andere gezelschappen afwisselend gebruiken. 

Krijg alle nieuws, goede praktijken, updates en tips over theaterspel Voor De Show als eerste in je mailbox: schrijf je in voor de nieuwsbrief Voor De Show.

Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

  • 05/07/24
    Podiumhuizen
    Digitale basisinfrastructuur
    Digitale collecties
    Beleven & inspireren

    Dit was connect futuur

    Wat een heerlijke zomerse dag in Cultuurhuis Belgica! Met meer dan 180 cultuurprofessionals kwamen we samen tijdens connect futuur. Een terugblik in woord & beeld.
  • 05/07/24
    Podiumhuizen
    Digitale basisinfrastructuur
    Digitale collecties
    Beleven & inspireren

    [Vacature] Teamcoach Podium

    Heb jij een passie voor wat nieuwe technologie podiumhuizen te bieden heeft? Ben je een kei in positieve energie mobiliseren? Dan ben jij misschien de gedreven teamcoach die we zoeken!
  • 12/06/24
    Podiumhuizen
    Digitale basisinfrastructuur
    Beleven & inspireren

    Word lid van de stuurgroep Podium & denk met ons mee!

    De stuurgroep Podium zet samen met Cultuurconnect de krijtlijnen uit voor de digitale podiumdiensten en innovatieprojecten van de komende jaren. Denk jij ook graag mee?

Gerelateerde diensten

  • Podiumhuizen
    Beleven

    Livestreaming

    Een zorgpubliek op afstand volgt live voorstellingen vanuit het cultuurhuis.
  • Podiumhuizen
    Beleven

    Theaterspel Voor De Show

    Een virtuele tour door het cultuurhuis met opdrachten rond de komende schoolvoorstelling.