Regionale cultuurmarketing met Video van de dag in Cultuurtuin WAAS

Podiumhuizen
27/06/22

Video van de dag is een gloednieuwe website voor culturele curieuzeneuzen. Op dit tijdelijk digitaal platform krijgen mensen via een dagelijkse prikkelende video over theater, muziek of dans een voorsmaakje van een podiumvoorstelling die dit najaar te zien is in een cultuurhuis van Cultuurtuin WAAS. Bij de video vind je meer info over de makers, de voorstelling zelf en de ticketverkoop. Van 1 tot en met 14 juli krijgt het publiek deze video’s in hun mailbox. 

Samen sterk: bovenlokale cultuurmarketing versterkt lokale huizen

Met dit project willen de cultuurhuizen podiumkunsten dichter bij de mensen brengen, publiek toeleiden naar de najaarsprogrammatie en een nieuw publiek bereiken.

“Wij hopen met het experiment ons trouw publiek terug in de zaal te krijgen, want een groot deel hiervan heeft post corona afgehaakt. Anderzijds willen we met deze vernieuwende vorm van communicatie inzetten op publieksvernieuwing. We denken dat video’s jongeren meer aanspreken dan tekst. Het onderzoek van Cultuurconnect laat ons toe om te experimenteren met nieuwe vormen van communicatie”, zegt Pieter Malengier van Muziekclub t’Ey in Belsele.

De vier huizen werken al samen rond hun programmatie en proberen het publiek in de regio een divers en kwaliteitsvol cultuuraanbod aan te bieden. Dit project versterkt hun partnerschap.

Maya Trienpont van GC De Route: “De website kan fungeren als een kwaliteitslabel: jongere bezoekers zijn minder honkvast en kiezen voorstellingen op basis van interesse en minder op basis van locatie. De voorstellingen die in Video van de dag verschijnen zijn zorgvuldig geselecteerd door de deelnemende cultuurhuizen. Het publiek kan erop vertrouwen dat het aanbod kwaliteitsvol is en we voor meer variatie kunnen zorgen”.

Met deze vernieuwende vorm van communicatie focussen we ook op publieksvernieuwing. We denken dat video’s jongeren meer aanspreken dan tekst.
Pieter Malengier, Muziekclub t’Ey in Belsele

Video van de dag is een onderzoeksproject van Cultuurconnect in samenwerking met vier cultuurhuizen uit Cultuurtuin WAAS: Cultuurcentrum Lokeren, Ontmoetingscentrum 't Waaigat, Gemeenschapscentrum De Route, Muziekclub 't Ey. Ook podiumkunstenorganisaties werken mee aan Video van de dag. 

Lees meer over Video van de dag

Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

  • 25/04/24
    Podiumhuizen
    Digitale basisinfrastructuur
    Digitale collecties
    Beleven & inspireren

    [Vacature] Teamcoach Podium

    Heb jij een passie voor wat nieuwe technologie podiumhuizen te bieden heeft? Ben je een kei in positieve energie mobiliseren? Dan ben jij misschien de gedreven teamcoach die we zoeken!
  • 29/03/24
    Podiumhuizen
    Beleven & inspireren

    25 cultuurpartners brengen SING! voor jong & oud via livestream naar 70 zorgcentra

    Dankzij livestreaming van het concert konden de bewoners van een 70-tal zorgcentra deelnemen aan deze unieke intergenerationele culturele ervaring.
  • 28/03/24
    Bibliotheken
    Podiumhuizen
    Beleven & inspireren

    Bert Vermeulen en Eline Swinnen: full speed met de werkgroep Talkpoeder

    Bert (bib Waregem) en Eline (CC Adelberg) experimenteren via de werkgroep met sprekers, onderwerpen, formats, prijszetting ... voor de online talks van Talkpoeder. Zij vertellen hoe het project er kwam.

Gerelateerde diensten

  • Podiumhuizen
    Beleven

    Livestreaming

    Een zorgpubliek op afstand volgt live voorstellingen vanuit het cultuurhuis.
  • Podiumhuizen
    Beleven

    Theaterspel Voor De Show

    Een virtuele tour door het cultuurhuis met opdrachten rond de komende schoolvoorstelling.