Zet je e-boekendienst in de kijker met deze video

Bibliotheken
07/06/21

Hiep hoi, de zomer is in 't land! IJsblokhouders worden gevuld en in de vriezer gezet, sandalen opgediept uit de schoenenkast en blote schouders rijkelijk ingesmeerd. Het verlof lonkt voor velen. 9.000 boeken van de bib in je valies, en toch maar 200 gram extra mee? Jawel, dat kan, met de e-boeken van de bib ?

Overtuig je leners nu van de voordelen van je e-boekendienst met deze nieuwe promotievideo. De video is geschikt voor al je digitale communicatiekanalen. Je krijgt er nog 3 handige communicatietips bovenop. Zin in meer? Neem dan zeker een kijkje op het leerplatform.

3 handige communicatietips

1. Benoem de voordelen van de e-boekendienst: meer dan 9.000 titels leen je vanuit je luie zetel en op je eigen toestel. Nooit meer te laat, want de boeken verdwijnen vanzelf van je toestel na 6 weken. 

2. Herhaal de boodschap in verschillende vormen op verschillende tijdstippen en op verschillende communicatiekanalen: website, nieuwsbrief, sociale media, schermen in de bib ... Wees niet bang om in herhaling te vallen, maar varieer wel met tekst en beeld. Gebruik nu eens video of een foto, dan weer een illustratie, een cartoon of een citaat. Zorg voor afwisseling in je formuleringen en benadruk andere voordelen. Gebruikers moeten gemiddeld 7 keer in contact komen met een boodschap alvorens ze in actie komen.

3. Verspreid je de video op je sociale media? Download de video en upload hem op je sociale media. Deel geen link naar YouTube. Platformen als Facebook zullen je video liever en aan meer mensen tonen als je hem binnen Facebook houdt. Dit heet een 'native upload'. In de post zet je een link naar de pagina over e-boeken op je website.

Alle promotiemateriaal voor e-boeken

Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

  • 28/06/24
    Bibliotheken
    Digitale collecties

    Gamen en lezen: een succesformule?

    Mediawijsheid is een noodzakelijke vaardigheid in het huidige digitale tijdperk. Welke rol kan de bibliotheeksector opnemen inzake mediawijsheid en leesbevordering?
  • 12/06/24
    Zomer-en winteraffiche e-boeken met als opschrift 'Lees altijd en overal de e-boeken van je bib. Kies uit duizenden titels voor een koffer vol leesplezier!"
    Bibliotheken
    Digitale collecties

    Back on track: e-boekencampagne in treinstations

    Na een geslaagde campagne in 2022, beslisten we de e-boekencampagne in 2023 te herhalen. We gingen aan de slag met dezelfde affiches, maar kozen bewust voor meer diverse steden en gemeenten.
  • 30/04/24
    Bibliotheken
    Digitale collecties

    Gezocht: pilootbibliotheken voor interactieve kinderboeken

    Cultuurconnect duikt samen met BookaBooka en De Voorleeshoek in de wereld van interactieve kinderboeken. De twee nieuwe werkgroepen testen tot het najaar van 2025 het gebruik van deze digitale kinderboekendiensten uit. Hieronder maak je kennis met beide diensten en ontdek je hoe je je kandidaat stelt voor deze twee pilootprojecten.

Gerelateerde diensten

  • Bibliotheken
    Digitale collecties

    Digitale kranten & tijdschriften

    Digitale kranten en magazines voor bibleden, scholen en educatieve partners
  • Bibliotheken
    Digitale collecties

    Interactieve kinderboeken (Fundels)

    Interactieve prenten- en AVI-boeken met animatiefilmpjes en educatieve spelletjes
  • Bibliotheken
    Digitale collecties

    E-boekenplatform cloudLibrary

    Leners lenen en lezen digitaal boeken via de bib