Bibster blijft (nog even) bij het oude

Bibliotheken
26/08/24

De nieuwe Bibster moet echt helemaal goed zitten. De vaste waarde voor je klasbezoeken heeft er in z’n nieuwe jasje een stevige zomer testen op zitten. En toch kunnen we de stabiliteit bij de opstart van een nieuw schooljaar niet garanderen met de nieuwe versie. Daarom besloten we geen enkel risico te nemen en de update voorlopig uit te stellen.

Als we het doen, doen we het goed

Dat is ons uitgangspunt voor de nieuwe versie. Achter de schermen werken de mensen van Mediaraven namelijk volop verder om de nieuwe versie speel waardig te maken. Het geeft ons tijd om in de overbruggende periode ook in te zetten op features die we pas in een tweede fase hadden willen beschikbaar maken. Dat wil zeggen dat we meteen een wel heel vernieuwde Bibster zullen klaarstaan hebben, met letterlijk een nieuw jasje en een nog makkelijker gebruik voor de speler, maar ook voor je bib.

Wat wordt beter?

  • Geen wifi meer nodig tijdens het spel: Eenmaal opgestart, kun je verder spelen zonder wifi, zelfs buiten de bibliotheek. Voor het bijwerken van het scorebord verbind je aan het einde van het spel weer met wifi.
  • Scorebord met punten: Volgers zijn vervangen door punten, die je kunt aanpassen aan het thema van je Bibsterspel. Ook het welkomst- en eindscherm zal aanpasbaar zijn per spel.
  • Geen social media posts meer nodig: De bestaande posts zijn verdwenen, maar er zijn voldoende mogelijkheden om via vragen en tips nog steeds een spel rond sociale media te spelen.
  • Thema-gerichte designs: Je kunt kiezen uit voorgestelde grafische designs voor bijvoorbeeld Schatten van Vlieg of de Jeugdboekenmaand.
  • Eén afbeelding per vraag: In de nieuwe versie kan elke vraag nog maar één afbeelding bevatten. Controleer je bestaande vragen zodra de nieuwe versie gelanceerd is.

Wat blijft hetzelfde?

  • Spelmodussen: Story en Quest blijven de bestaande spelmodussen. 
  • Backend: Je kunt nog steeds op dezelfde manier Bibsterspellen en vragen maken, kopiëren en klaarzetten.
  • Bestaande spellen en vragen: Alles wordt overgezet naar de nieuwe interface, zodat je niets kwijt bent. Zie je toch iets vreemds? Laat dit zeker weten.
  • Prijs: De abonnementsprijs voor bibliotheken wijzigt niet.

Nieuwsgierig naar wat er gaat komen?

Op 15 oktober vertellen we graag meer tijdens Connect & co. We geven dan meer duiding bij alle nieuwe features van Bibster en hoe we deze verder ontwikkelen.

Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

  • 07/02/24
    Bibliotheken
    Beleven & inspireren

    Een frisse wind voor Bibster

    Zoals eerder aangekondigd is Cultuurconnect samen met Mediaraven en de Aanstokerij volop bezig met een grondige update van Bibster. Bibster krijgt een inclusief spelconcept voor gebruik binnen het jeugdwerk. We sommen de belangrijkste vernieuwingen graag voor jullie op.
  • 09/11/23
    Bibster in de bib
    Bibliotheken
    Beleven & inspireren

    Bibster krijgt een inclusieve spelmodus

    Voor het eerst sinds het ontstaan van Bibster in 2017 krijgt Bibster een grote inhoudelijke aanpassing. In 2024 komt er een derde spelmodus bij. Het nieuwe spelconcept is gericht op kinderen en jongeren (10-15 jaar) en is inclusief: inzetbaar voor een zo breed mogelijk doelpubliek.
  • 12/06/23
    Bibliotheken
    Beleven & inspireren

    Nieuwe spelmodus voor Bibster in de maak

    Bibster krijgt extra middelen voor een nieuwe spelmodus voor jongeren vanaf 12 jaar. Daarnaast staat ook een grondige technische en grafische vernieuwing op de planning.

Gerelateerde diensten

  • Bibliotheken
    Inspireren

    Bieblo

    Dit intuïtieve spel geeft kinderen tussen 8 en 11 leesinspiratie op maat
  • Bibliotheken
    Inspireren

    Mijn Leestipper

    Volwassen leners ontvangen gepersonaliseerde leestips uit je fictiecollectie.
  • Bibliotheken
    Inspireren

    [Jouw stad] Leest

    Digitaal platform voor de leescommunity in jouw stad of regio.