Zomeroproep 2019

beeld van de zomeroproep met een eitje dat barst en tekst

Op welk ei broed jij?

Schept de digitale samenleving kansen waarmee je als bibliotheek, cultuur- of gemeenschapscentrum aan de slag wil gaan? Wil je je cultuurpraktijk aanpassen aan een steeds digitaler publiek? Of inspireert de digitalisering je om als cultuurhuis een vernieuwde rol op te nemen? Laat het ons weten vóór 20 september 2019!

Kant-en-klare antwoorden hebben we niet. We hebben wel tijd en ruimte om samen met jouw cultuurhuis de uitdaging aan te gaan en te experimenteren. Vanuit een digitaal perspectief gaan we op zoek naar mogelijke oplossingen. Oplossingen die hun succes bewijzen, schalen we op tot diensten voor alle cultuur- en gemeenschapscentra en openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel. 

 Dien jouw ei in

Indienen kan tot en met 20 september 2019. Na 20 september buigen we ons over de ingezonden uitdagingen. 

Een oproep geïnspireerd door de digitale samenleving

De digitalisering zorgt ervoor dat het publiek zijn weg zoekt én vindt in een steeds digitaler aanbod. Dit vormt een grote uitdaging voor de lokale cultuursector: hoe bieden we ons publiek een digitale meerwaarde? Hoe moeten we als cultuuractoren aan de slag met de innovatie, kansen en uitdagingen die de digitalisering met zich meebrengt? 

Met de Zomeroproep ondersteunen we lokale cultuurprofessionals om vanuit digitaal perspectief te experimenteren. Laat ons samen uitdagingen omzetten in vernieuwende oplossingen. Zo kunnen we producten of diensten ontwikkelen die mensen aanzetten op nieuwe manieren cultuur te ontdekken en te beleven in hun lokale omgeving en staan we sterker in de digitale samenleving.

het hele traject van een experiment uitgelegd in een visual

Om je te helpen bij het invullen van het Zomeroproep-formulier, kan je onderstaande documenten gebruiken. Het uitdagingscanvas helpt je je uitdaging helder te krijgen. Het document met de methodes geeft je een houvast om de vragen in het canvas te beantwoorden. Lees zeker ook de voorwaarden en bepalingen, zodat je kandidaatstelling formeel in orde is.