[Podcast] Aan het woord - over cultuurhuizen en de toekomst

bib
cc/gc
30
20/02/19
Deel dit artikel:
Thumbnail

In onze podcastreeks "Aan het woord" laten telkens 2 gasten van binnen of buiten de cultuursector hun licht schijnen over een digitaal thema. Samen met techneut en ondernemer Wouter Van den Bosch en futurologe Catherine Van Holder denken we in de laatste aflevering van onze podcastreeks na over de toekomst. Welke evoluties zien zij op ons afkomen? Hoe kan een cultuurhuis hier in de (nabije) toekomst op inspelen?

Wouter en Catherine moedigen cultuurhuizen aan om een rol op te nemen en verandering niet enkel aan technologen over te laten. Breng creatievelingen en technologen samen want een creatieveling kan iemand zijn ziel raken, wat een technoloog niet kan, maar wat technologie wel kan doen veranderen. Technologische evoluties als interconnectivieit, mixed realities, enchanted objects maken het ook mogelijk dat je voorstellingen letterlijk uit het gebouw haalt. Betrek technologen en nodig ze bijvoorbeeld uit in adviesraden. Daarnaast genieten zij zelf ook eens een avond - volledig gedeconnecteerd - van een offline voorstelling. Cultuurhuizen krijgen met andere woorden de opdracht om een balans te vinden tussen het inzetten van het digitale en het bewaren van een offline aanbod.

Je vindt onze podcast "Aan het woord" op onze website, op Anchor en op elke podcast-app voor Android of iOs. Deze podcast werd opgenomen in de studio van Urgent.fm

Auteur
Thumbnail

Sara Logghe

Projectmanager