Digital Arts Education Uncovered

Vierdaagse opleiding over digitale cultuureducatie en toepasbare formats

Deel dit event:

Wil je jouw eigen theateratelier of medialab op poten zetten? Hoe kan digitale technologie je ondersteunen in het omkaderen van cultuuractiviteiten? In 4 dagen krijg je een zicht op de mogelijkheden van digitale cultuureducatie in jouw programmatie.

We inspireren je met bestaande digitale educatieformats en begeleiden je in de zoektocht naar een projectidee voor jouw nieuw cultuurseizoen. We begeleiden je in de creatie van een prototype of testcase en gieten dit alles in een projectplan. Zo heb je na afloop alle touwtjes in handen om jouw digitale cultuurbeleving een plek te geven in jouw programmatie. Tijdens de voormiddagen plannen we begeleiding in groep, tijdens de namiddag is er vrijblijvend ruimte voor individuele feedback of overleg. `Dit opleidingstraject is een samenwerking met KOPERGIETERY, een creatiehuis voor een jong publiek, met een focus op theater, dans en muziek.

💥 We geven het startschot voor deze opleiding tijdens Festival Digital Uncovered. Deze inspiratiedag kan je ook gewoon bijwonen zonder deel te nemen aan het opleidingstraject. Je krijgt er een overzicht van uitdagingen en mogelijkheden voor digitale cultuureducatie. 

Datum en tijd

28.02 9u30-17u: 
Startdag Festival Digital Uncovered

28.03 9u30-12u30:
Ideation en brainstorm

24.04 9u30-12u30:
Prototype en testcase

28.05 9u30-12u30:
Projectplanning en uitrol

Prijs

60 euro (incl. BTW)

Locatie

KOPERGIETERY
Blekerijstraat 50
9000 Gent